~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................................ ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».
Μίλαν Κούντερα (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
................................................................με καθημερινή ενημέρωση από τις Παροικίες των Αρκάδων

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

Είμαι περήφανος για την καταγωγή μου και για το ότι η ταυτότητα μου γράφει Δημότης Δημητσάνας


Μη ξεχνάτε τη Γορτυνία

(άρθρο στο arcadiaportal)


Αγαπητοί Συμπατριώτες,
  Ονομάζομαι  Κώστας, είχα την ατυχία να γεννηθώ και να μεγαλώσω στην Αθήνα, αλλά την τιμή να κατάγομαι από την ιστορική και πανέμορφη Γορτυνία και πιο συγκεκριμένα από την, πρωτεύουσα της πλέον, Δημητσάνα. Είμαι περήφανος για την καταγωγή μου και για το ότι η ταυτότητα μου γράφει Δημότης Δημητσάνας.
  Μπορεί να μη μεγάλωσα στην Γορτυνία αλλά έχω γυρίσει τα περισσότερα χωριά της , έχω περπατήσει στα βουνά της , έχω κάνει μπάνιο στα δροσερά και καθαρά ποτάμια της και έχω πιει νερό από τις περισσότερες πηγές της. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάπιο μέρος της περισσότερο, όλα έχουν την δικιά τους ξεχωριστή και μοναδική μαγεία. Μπορώ όμως να πω ότι από όλα τα μέρη εντός και εκτός Ελλάδας που έχω επισκεφθεί, σαν την Γορτυνία πουθενά.
  Για ένα πράγμα ακόμα που είμαι περήφανος είναι η ιστορία μας. Αν παρακολουθήσουμε την πορεία της Ελληνικής Ιστορίας, η Γορτυνία και οι Αρκάδες συμμετείχαν όσο κανένας άλλος στην ιστορία αυτού του κράτους  χαρίζοντας γνώσεις, ανθρώπινο δυναμικό αλλά και πολιτισμό που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του σημερινού Ελληνικού Κράτους.
  Για πιο πράγμα όμως δεν είμαι περήφανος?
  Για τις τοπικές Αρχές, όχι μόνο τις σημερινές αλλά και τις παλαιότερες. Αυτό γιατί βλέπω ανθρώπους με κομματικά και προσωπικά συμφέροντα να βάζουν στην άκρη την ιστορία και την ομορφιά αυτού του τόπου, την υπερηφάνεια των κατοίκων του και αντί να προσφέρουν να παίρνουν περισσότερα απ’ ότι τους αξίζουν.
  Φοβάμαι πολύ, γιατί ενώ η πατρίδα μου έχει να προσφέρει ακόμα πολλά σ΄αυτή την Χώρα, που αυτή την στιγμή την χτυπάνε από παντού, η Γορτυνία, αν συνεχίσουν έτσι κάποιοι συμπατριώτες μου, θα μείνει εκτός της σύγχρονης ιστορίας. Φοβάμαι ότι οι επόμενες γενιές θα σταματήσουν να είναι περήφανες για τον τόπο μας.
  Το μόνο που ζητάω, από τις Τοπικές Αρχές, είναι να θυμηθούν τις ρίζες τους που έχουν ξεχάσει, τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, τον Γέρο του Μοριά και πολλούς άλλους και να γίνουν άξιοι απόγονοι τους και όχι φερέφωνα προσωπικών και κομματικών σκοπιμοτήτων. Οι άνθρωποι που ξεχνάνε την ιστορία τους δεν έχουν μέλλον...

____________________________
Πηγή: arcadiaportal.gr
από Socialista

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου