~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..................................................................... ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».
Μίλαν Κούντερα (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
................................................................με καθημερινή ενημέρωση από τις Παροικίες των Αρκάδων

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

Δήμος Τρίπολης: Για τη στήριξη των ανθρώπων και των οικογενειών που έχουν ανάγκη

Δήμος Τρίπολης
Στις σημερινές συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης που τα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής δοκιμάζονται, η αυξημένη κοινωνική προστασία, η αλληλεγγύη και η προαγωγή της υγείας βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής του Δήμου Τρίπολης.

Η Δημοτική Αρχή αναπτύσσει ένα δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών που συμβάλλει:

  • Στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού ευαίσθητων ομάδων του πληθυσμού όπως είναι οι μετανάστες, οι γυναίκες, οι μονογονεϊκές οικογένειες, τα ΑμεΑ, οι υπερήλικες κλπ
  • Στη δημιουργία προϋποθέσεων για τόνωση της τοπικής αγοράς
  • Στην πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων, αλλά και στη λειτουργία υπηρεσιών που αφορούν στα παιδιά μας
  • Στην παροχή υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας, νοσηλευτικής και κοινωνικής φροντίδας
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Δήμος Τρίπολης προσφέρει ανά τακτά χρονικά διαστήματα δωρεάν τρόφιμα σε απόρους και στηρίζει όσους έχουν πραγματική ανάγκη, κυρίως τις ημέρες των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Επίσης, σε συνεργασία με την εκκλησία, συγκνετρώνει και προσφέρει ρούχα και άλλα χρήσιμα αντικείμενα για οικογένειες που τα μοιράζονται.

Για τη στήριξη των ανθρώπων και των οικογενειών που έχουν ανάγκη, ο Δήμος έχει δρομολογήσει τη δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου και προχωρά την υλοποίηση του Κοινωνικού Ιατρείου. Παράλληλα φροντίζει να ενισχύει οικονομικά δεκάδες οικογένειες που βρίσκονται σε αδυναμία κάλυψης των βιοτικών τους αναγκών, διαθέτοντας ένα ποσό από τον Δημοτικό Προϋπολογισμό. 

Η Δημοτική Αρχή στην προσπάθεια της να ευαισθητοποιήσει κάθε πολίτη που δεν έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει, αλλά και να ασχοληθεί με την αγροτική ζωή του τόπου του έχει προχωρήσει στην κατασκευή Δημοτικού Λαχανόκηπου.

Στα πλαίσια της ενίσχυσης και των τοπικών επιχειρηματιών, ο Δήμος Τρίπολης προχώρησε σε σημαντικές πρωτοβουλίες για να ενισχύσει τους τοπικούς επιχειρηματίες και κατά συνέπεια τους δημότες του.

Για το λόγο αυτό έλαβε σειρά μέτρων οικονομικού - κοινωνικού χαρακτήρα, αναγνωρίζοντας τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που βασανίζει ολόκληρη τη χώρα: 
  • Μείωση Ενοικίων των Κτιρίων που νοικιάζει ο Δήμος
  • Ρύθμιση χρεών προς το Δήμο
  • Αναδιανομή Ανταποδοτικών Τελών
  • Μείωση Τελών Κατάληψης Κοινόχρηστων Χώρων

Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας - Αλληλεγγύης
 τηλ. 2713 600485, Λαγοπάτη 45 & Αταλάντης, 22 100, Τρίπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου