~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..................................................................... ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».
Μίλαν Κούντερα (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
................................................................με καθημερινή ενημέρωση από τις Παροικίες των Αρκάδων

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Εννέα οι υποψήφιοι δήμαρχοι στη Γορτυνία!

Ποια ονόματα έχουν ακουστεί για τον δήμο της Αρκαδίας

Το προεκλογικό σκηνικό στον Δήμο Γορτυνίας, με τους «μνηστήρες» του δημαρχιακού θώκου να έχουν φθάσει αισίως τους εννιά. Μεταξύ άλλων, υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ νυν δήμαρχος, Γιάννης Γιαννόπουλος, ο οποίος, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Αρκαδία, αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα στην παράταξή του. Τον δήμο θα διεκδικήσει για άλλη μια φορά και η παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, «Γορτυνία Νέα Εποχή», με αρχηγό όχι τον Παρασκευά Παρασκευόπουλο, αλλά τον οδοντίατρο Ανδρέα Κολοβό, ο οποίος έχει κάνει κινήσεις προς την κατεύθυνση να δημιουργηθεί ένας συνδυασμός συνεργασίας με άλλες ιδεολογικά συγγενείς παρατάξεις και πρόσωπα, χωρίς μέχρι τώρα αποτέλεσμα.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, ο Ηλίας Αποσκίτης (πρώην δήμαρχος Κοντοβάζαινας, παλιός πολιτευτής της Ν.Δ. και νυν δημοτικός σύμβουλος Γορτυνίας) έχει εκφράσει την επιθυμία να είναι πάλι υποψήφιος, ενώ το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη κινητικότητα για ένα νέο ψηφοδέλτιο, που θα έχει επικεφαλής τον Στάθη Κούλη, ο οποίος υπήρξε δήμαρχος Λαγκαδίων και υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας με τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Παράλληλα, την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος έχει ανακοινώσει ο πρώην δήμαρχος Ηραίας, Σταύρος Χριστόπουλος, όπως και ο Μίλτος Λύτρας και ο Γιάννης Φράγκος, που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις από τον πρώην δήμαρχο Βυτίνας Γιάννη Σακελλαρίου, ο οποίος προς το παρόν κρατά κλειστά τα χαρτιά του. 
Ωστόσο, η έκπληξη ακούει στο όνομα «Γιάννης Μουρούτσος», που είναι ξάδελφος του χρυσού Ολυμπιονίκη στους Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Ο νεαρός επιχειρηματίας (διευθύνει μία βιοτεχνία σαπωνοποιίας στην Κρήτη) εξελέγη προ ημερών επικεφαλής της «Ανατρεπτικής Κίνησης Γορτυνίας», που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ και φιλοδοξεί να κάνει την έκπληξη στις εκλογές του Μαΐου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου