~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..................................................................... ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».
Μίλαν Κούντερα (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
................................................................με καθημερινή ενημέρωση από τις Παροικίες των Αρκάδων

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ομογενής δωρίζει στο νοσοκομείο τής Τρίπολης ενα σύγχρονο αιμοδυναμικό εργαστήριο



Μέσα στον κυκεώνα των σκανδάλων και τον ορυμαγδό των καταγγελιών ανάμεσα σε κόμματα και απλούς πολίτες ,για πράγματα που πολλές φορές δε χωράει ανθρώπινος νους μια "είδηση" μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Το περιεχόμενό της μπορεί να ξεχωρίσει,να συγκινήσει,να επνευσει,να δώσει κουράγιο σ όλους μας. Την παραθέτουμε αυτούσια,έτσι όπως τη λάβαμε. " Αιμοδυναμικό εργαστήριο θα αποκτήσει το Παναρκαδικό νοσοκομείο της Τρίπολης, με δωρεά των μηχανημάτων από μια γυναίκα ιδιώτη και εκτιμάται από τη διοίκηση του νοσοκομείου, ότι λίγο πριν από το Πάσχα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει.

Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Σιουρούνη, η δωρήτρια Γιαννούλα Γκουντάνη, ζήτησε από το νοσοκομείο να μάθει τις ανάγκες που έχει, έτσι ώστε να εκπληρώσει επιθυμία του συζύγου της Κωνσταντίνου.

Σε συνεργασία με τους γιατρούς, κατέληξαν, ότι το νοσοκομείο χρειάζεται ένα σύγχρονο αιμοδυναμικό εργαστήριο, για την υποστήριξη της καρδιολογικής κλινικής, προκειμένου να γίνονται οι στεφανιογραφίες στην Τρίπολη, αφού μέχρι σήμερα όλοι οι καρδιοπαθείς έπρεπε να μετακινηθούν στην Αθήνα.

Η προμήθεια του εξοπλισμού γίνεται με τη βοήθεια της επιτροπής προμηθειών υγείας, ώστε το μηχάνημα που θα αποκτήσει το νοσοκομείο να είναι το καλύτερο από πλευράς τεχνικών προδιαγραφών και παράλληλα διασφαλίζοντας την οικονομική προσφορά της δωρήτριας.

Η διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και αναμένεται μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να υπογραφεί η σύμβαση, για να ξεκινήσουν οι εργασίες εγκατάστασης του αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο νοσοκομείο, οι οποίες θα διαρκέσουν περίπου τρεις μήνες.

" Η είδηση στάθηκε αφορμή να ψάξουμε και να βρούμε τη δωρήτρια Κυρία Γκουντάνη.
Τής ζητήσαμε να μας πει κάτι από τη ζωή της και το αποτέλεσμα το διαβάζετε παρακάτω,γραμμένο από την ίδια σε τρίτο πρόσωπο.

"Η Γιαννούλα Γκουντάνη του Επαμεινώνδα και της Σταυρούλας Μαχαίρα σύζυγος του Κωνσταντίνου Γκουντάνη με καταγωγή και οι δύο από τη Νεστάνη Μαντινείας Αρκαδίας όταν ήταν 20 ετών ,το 1957,την κάλεσε ο σύζυγος της να πάει στην Αυστραλία ,αυτός ήταν ήδη 2 χρόνια εκεί,να τελέσουνε το γάμο τους.

Στην Αυστραλία πήγανε με ένα ζευγάρι παπούτσια οπού δουλέψανε σκληρά, ξεκινώντας από ένα μικρό μαγαζάκι "ΧΑΜΠΟΥΚΑ ΣΟΠ" (επιχείρηση με κτίρια σε παραθαλάσσιες περιοχές) και σιγά - σιγά σε μεγάλα εστιατόρια. Με πολύ δουλειά και οικονομία μαζέψανε ένα σεβαστό ποσό που τους επέτρεψε να ζήσουν καλά από το 2003 και μετά που αποφασίσαμε να επιστρέψουν στην Ελλάδα, στην οποία πληρώνουν κανονικά όλους τους φόρους τους.

Το 2011 ο σύζυγος της απεβίωσε και εκείνη θέλοντας να κάνει κάτι στη μνήμη του άνδρα της αποφάσισε να κάνει μια δωρεά στο Παναρκαδικό νοσοκομείο της Τρίπολης, σε συνεννόηση με τον γιατρό του νοσοκομείου κ. Χρυσό, ένα τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα στεφανιογραφίας, για να βοηθήσει ανθρώπους που υποφέρουν από αυτή την ασθένεια στην Τρίπολη και τις γύρω περιοχές καθώς δεν υπάρχει τέτοιο στην Πελοπόννησο."



Η Γιαννούλα Γκουντάνη του Επαμεινώνδα και της Σταυρούλας Μαχαίρα σύζυγος του Κωνσταντίνου Γκουντάνη με καταγωγή και οι δύο από τη Νεστάνη Μαντινείας Αρκαδίας όταν ήταν 20 ετών, το 1957, την κάλεσε ο σύζυγος της να πάει στην Αυστραλία, αυτός ήταν ήδη 2 χρόνια εκεί, να τελέσουν το γάμο τους.

Στην Αυστραλία πήγανε με ένα ζευγάρι παπούτσια οπού δουλέψανε σκληρά, ξεκινώντας από ένα μικρό μαγαζάκι "ΧΑΜΠΟΥΚΑ ΣΟΠ" (επιχείρηση με κτίρια σε παραθαλάσσιες περιοχές) και σιγά - σιγά σε μεγάλα εστιατόρια.
Με πολύ δουλειά και οικονομία μαζέψανε ένα σεβαστό ποσό που τους επέτρεψε να ζήσουν καλά από το 2003 και μετά που αποφασίσαμε να επιστρέψουν στην Ελλάδα, στην οποία πληρώνουν κανονικά όλους τους φόρους τους .
Το 2011 ο σύζυγος της απεβίωσε και εκείνη θέλοντας να κάνει κάτι στη μνήμη του άνδρα της αποφάσισε να κάνει μια δωρεά στο Παναρκαδικό νοσοκομείο της Τρίπολης, σε συνεννόηση με τον γιατρό του νοσοκομείου κ. Χρυσό, ένα τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα στεφανιογραφίας, για να βοηθήσει ανθρώπους που υποφέρουν από αυτή την ασθένεια στην Τρίπολη και τις γύρω περιοχές καθώς δεν υπάρχει τέτοιο στην Πελοπόννησο.
_________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου