~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..................................................................... ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».
Μίλαν Κούντερα (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
................................................................με καθημερινή ενημέρωση από τις Παροικίες των Αρκάδων

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2013

«Εκδήλωσης μνήμης» για το ολοκαύτωμα της Δόξας Γορτυνίας από τους Γερμανούς κατακτητές-23.8.1944

του Γιώργου Η. Παπαηλιού
Δικηγόρου-Διδάκτορα Νομικής
                                  Λαϊκή παρέμβαση και ανατροπή
(εξ αφορμής της «εκδήλωσης μνήμης» για  το ολοκαύτωμα της Δόξας  Γορτυνίας από τους Γερμανούς κατακτητές-23.8.1944)

1) Η ιστορική μνήμη αποτελεί στοιχείο της εθνικής ταυτότητας ενός λαού. Εν προκειμένω, τα γεγονότα του πολέμου 1940-1941 και της κατοχής, όπως και άλλα προηγούμενων ιστορικών περιόδων, ανέδειξαν, ως διαχρονική στάση ζωής του ελληνικού λαού, τ η ν  α ν τ ί σ τ α σ η  προς όσους επιβουλεύονται την ανεξαρτησία, την ελευθερία, τη δημοκρατία. Πρόκειται για χαρακτηριστικό που έχει ενσωματωθεί στο «κύτταρο» και στην «κοσμοθεωρία» του. Όλοι όσοι επιχείρησαν να τον υποτάξουν απέτυχαν.

2) Σε αντίθεση με τότε, που κατακτήθηκε η χώρα και λεηλατήθηκε ο εθνικός πλούτος με τη δύναμη των όπλων, σήμερα,  η υποταγή του ελληνικού λαού επιχειρείται με μοχλό τον (υπερ)δανεισμό. Η πολιτική των αλλεπάλληλων «μνημονίων» αποτελεί το εργαλείο καθυπόταξης του τόπου. Μέσω αυτής της πολιτικής επιτελείται η φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και η λεηλασία του εθνικού πλούτου και της δημόσιας περιουσίας.


Όμως, όπως και τότε, ο ελληνικός λαός δεν υποτάσσεται, α ν τ ι σ τ έ κ ε-        τ α ι. Η εκστρατεία αποπροσανατολισμού και τρομοκράτησής του, με ισχυρές δόσεις ενημερωτικής συσκότισης και παραπληροφόρησης, ασκήσεις εμπαιγμού, συνεχόμενα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα, την προβολή του δήθεν μονόδρομου της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας και της ανιστόρητης «θεωρίας» των δύο άκρων, αυταρχικές μεθόδους καταστολής και την εντεινόμενη βία κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών, δεν τον πτοεί

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, η ενεργός και ενωτική παρέμβαση των πολιτών, με τη δημιουργία δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, την ανάληψη κοινωνικών πρωτοβουλιών και την ανάπτυξη κινηματικών δράσεων, συνιστά κίνηση αντίστασης προς τις «μνημονιακές» πολιτικές και, σε συνδυασμό με την αμιγώς πολιτική δράση, το εφαλτήριο για την αντιστροφή της σημερινής κατάστασης.

3) Ο σεβασμός προς τη μνήμη των αγωνιστών για ανεξαρτησία,  ελευθερία,  δημοκρατία, η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, η ανάγκη να σωθεί ο τόπος από τον κίνδυνο απόλυτου οικονομικού αδιεξόδου, διάρρηξης της κοινωνικής συνοχής, ανθρωπιστικής καταστροφής, αλλά και της οσημέραι συρρίκνωσης και απαξίωσης των δημοκρατικών θεσμών και της πλήρους απώλειας της εθνικής κυριαρχίας και η ευθύνη για το παρόν και το μέλλον των νεώτερων γενεών, επιβάλλουν την ανεπίθεση για τη μεγάλη ανατροπή.   

«Ο καιρός γαρ εγγύς εστίν».

________________
*αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα" αρ. φυλ. 247 - Αύγουστος 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου