~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..................................................................... ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».
Μίλαν Κούντερα (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
................................................................με καθημερινή ενημέρωση από τις Παροικίες των Αρκάδων

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΗΛΙΟΜΟΡΦΟΣ ΑΝΑΒΑΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ ΣΤΗ ΣΦΑΙΡΑ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ - ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ



Ωδή από παιάνες ύψωσε η Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών στους άγνωστους Αρκάδες μουσουργούς για τις μελίφθογγες και μελίτονες συνθέσεις που άφησαν, κτήμα εσαεί, στην ανθρωπότητα και τον πολιτισμό.
Την Πέμπτη, στις 21 Φεβρουαρίου 2013, μια πρωτόφαντη ακουστική πανδαισία ανέβλυσε από τις παρτιτούρες μεγάλων Αρκάδων συνθετών, από το 1881 μέχρι το 2012 και πλημμύρισε την κατάμεστη ιστορική αίθουσα του «Παρνασσού» στην Αθήνα, χαρίζοντας ένα μοναδικό ακρόαμα στους λάτρεις της αρμονίας και των μελωδιών.

Σύστοιχοι και ενορχηστρωμένοι με αυτά, ως άλλοι Πίνδαροι, Σικελιανοί και Παλαμάδες, εμβριθείς ειδήμονες μελετητές - εισηγητές, όπως ο συνθέτης Ορέστης Μπαζός, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλλιθέας και ο Χάρης Κουρής, πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τμήματος Μαθηματικών και Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου του Σάρεϊ της Μεγάλης Βρετανίας, του Τμήματος Σύνθεσης, καλλιτεχνικός διευθυντής, συγγραφέας και συνθέτης, ανέδειξαν με γλαφυρότητα, αλλά και πληρότητα και προ παντός εγκυρότητα, τη ζωή και τα έργα ενός Δημήτρη Μητρόπουλου, ενός Γιάννη Παναγιωτόπουλου-Κούρου και ενός Χάρη Βρόντου, καθώς και ενός Κωνσταντίνου Κυδωνιάτη, ενός Μάριου Βάρβογλη και ενός Βασίλη Παπαδημητρίου (Αρκαδινού), φωτίζοντας το πυκνό σκότος δεκαετιών λήθης, ανεβάζοντάς τους στο χρυσό άμβωνα του υπέρλαμπρου ελληνικού πολιτισμού.

Βιρτουόζοι δεξιοτέχνες του βιολιού και του πιάνου ερμήνευσαν και απέδωσαν αριστουργηματικά έργα των μεγάλων αυτών Αρκάδων μουσηγετών, ο βιολονίστας Αλέξανδρος Μάτο και η πιανίστα Μιγκέν Μάτο, αναζωπυρώνοντας με αγγελικούς ήχους μια σχέση και αρκαδική παράδοση χιλιετιών, από την εποχή του Πάνα, του Μαρσύα και του Απόλλωνα.
Ύμνοι και έπαινοι και θερμά πρέπουν συγχαρητήρια σε όλους και βέβαια στον οτρηρό και πολυμερή Πρόεδρο της Εταιρείας Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών Ηλία Στασινό και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που με τις πρωτοβουλίες τους συμβάλλουν στην ανάδυση και την ανάδειξη των Αρκαδικών ιδεωδών και του Αρκαδικού πολιτισμού στην εποχή μας.
Την ωραία εκδήλωση - την οποία συντόνισε με επιτυχία η Ταμίας της Εταιρείας Μαρία Γαβρήλου - παρακολούθησαν πολλοί Αρκάδες και Αρκαδολάτρες, φίλοι της μουσικής, διευθυντές αρκαδικών εφημερίδων, πρόεδροι Αρκαδικών Συλλόγων, διακεκριμένοι επιστήμονες και καταξιωμένοι καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής.
Την πολύχυμη μουσική αρκαδική εκδήλωση έκλεισε ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Α.Γ. & Τ. Ιωάννης Κατσούλος με περιεκτική αποφώνηση και ευχαριστίες προς όλους.
Η Εταιρεία Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών είναι πλέον ο ηλιόμορφος αναβατήρας ανέλιξης της Αρκαδίας και των Αρκάδων στο χώρο και στη σφαίρα των Γραμμάτων, των Τεχνών και του Πολιτισμού. 
Αθήνα, 5 Μαρτίου 2013
Κωνσταντίνος Κουμπέτσος
Κλασικός Φιλόλογος - Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου