~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..................................................................... ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».
Μίλαν Κούντερα (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ

ΑΡΚΑΔΙΚΟ ΒΗΜΑ
................................................................με καθημερινή ενημέρωση από τις Παροικίες των Αρκάδων

Άνθρωποι και Φύση πάνω από τα κέρδη

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Συμμετέχουμε Μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συμμετέχουμε Μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση
της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Τετάρτη  19  Δεκέμβρη  2012

Εργαζόμενοι /ες,  Άνεργοι,  Συνταξιούχοι,  Νέοι & νέες

Η τρικομματική συγκυβέρνηση, που με τις ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές της έχει ισοπεδώσει εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών και έχει εκτοξεύσει την ανεργία σε πρωτοφανή ύψη, «σπρώχνει» τώρα δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους στον εργασιακό «καιάδα»  της «διαθεσιμότητας» - «εφεδρείας».

Η «νέα» «διαθεσιμότητα» - «εφεδρεία» του 3ου μνημονίου, που βεβαίως ισοδυναμεί με καθαρή απόλυση, θα οδηγήσει στην απόλυτη διάλυση τις δημόσιες υπηρεσίες και θα καταστρέψει οικονομικά και κοινωνικά χιλιάδες οικογένειες.
Ήδη μέχρι το τέλος του έτους έχουν δεσμευτεί να απολύσουν τουλάχιστον 2000 υπαλλήλους ενώ για το 2013 προβλέπεται ο αριθμός αυτός να φτάσει τις 25.000.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές που ως στόχο έχουν, όχι την αντιμετώπιση των μεγάλων και υπαρκτών προβλημάτων του δημόσιου τομέα, αλλά τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και των δημοσίων υπηρεσιών, προς όφελος μιας χούφτας ανεξέλεγκτων ιδιωτών και εταιρειών, είμαστε όχι απλά αντίθετοι αλλά και αποφασισμένοι.
Αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη κατά των απολύσεων, στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα - όπου η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει ξεπεράσει, ελέω μνημονίων, κάθε όριο - , αποφασισμένοι να παλέψουμε για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του κόσμου της εργασίας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις και να παλέψουν ενάντια στις πολιτικές της άθλιας, τρικομματικής συγκυβέρνησης, που τον μόνο στόχο που εκπληρώνει είναι αυτόν της καθημερινής αύξησης της στρατιάς των ανέργων και της κλιμακούμενης εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων.

Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής που οδηγεί στον εργασιακό μεσαίωνα, σαρώνει δικαιώματα και κατακτήσεις, σκορπώντας τη φτώχεια, την ανεργία.

ΟΛΟΙ  στην  Συγκέντρωση  Εργατικού  Κέντρου  -  ΑΔΕΔΥ
την  Τετάρτη  19  Δεκεμβρίου 2012,  στις  10:30  το πρωί
στην  Πλατεία Αγ. Βασιλείου


Το Δ.Σ του Ε.Κ.Αρκαδίας

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Τη Δευτέρα τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ









Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν στους δικαιούχους του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, τα οικογενειακά επιδόματα του ΣΤ΄ διμήνου 2012.
Η Διοίκηση του ΟΓΑ διευκρινίζει ότι θα καταβληθεί στους ήδη δικαιούχους, τρίτεκνους και πολύτεκνους, μόνο το επίδομα των 44 ευρώ το μήνα, για κάθε παιδί, εφόσον πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο, δηλαδή ετήσιο εισόδημα 45.000 ευρώ για τρίτεκνους και τετράτεκνους.
Με το νόμο του 3ου Μνημονίου (Ν.4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», από 1/11/2012 καταργήθηκαν:
- Το επίδομα τρίτου παιδιού (177 ευρώ ανά μήνα), το οποίο καταβαλλόταν για το τρίτο παιδί μέχρι τη συμπλήρωση του 6ου έτους της ηλικίας του
- Η ισόβια σύνταξη (102 ευρώ ανά μήνα)
- Η εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ, η οποία καταβαλλόταν για τη γέννηση κάθε παιδιού από το τρίτο και μετά.
Σχετικά με τις αιτήσεις για τη χορήγηση οικογενειακών επιδομάτων που έχουν καταργηθεί και έχουν υποβληθεί στον ΟΓΑ, πριν από την ψήφιση του νόμου, η Διοίκηση του Οργανισμού αναφέρει, ότι θα εξεταστούν το συντομότερο δυνατό και θα καταβληθεί στους δικαιούχους, το δικαιούμενο ποσό (αναδρομικά και μέχρι την ημερομηνία κατάργησης του επιδόματος), άπαξ, εντός του έτους 2013.
Από το έτος 2013 τα οικογενειακά επιδόματα αντικαθίστανται από το νέο Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων, το οποίο θα χορηγείται σε όλες τις οικογένειες από το πρώτο παιδί, με εισοδηματικά κριτήρια.


_______________________________
REPORTER |
14.12.2012

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΑΡΚΑΔΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΜΠΟΤΟΠΟΥΛΟ

Ο εκλεκτός συμπατριώτης μας Τριπολίτης κ. Βασίλειος Μποτόπουλος, Πρόεδρος του θυγατρικού Αμερικανικού Πανεπιστημίου της Ινδιανάπολης στην Ελλάδα και Αντιπρόεδρος του μητρικού στις ΗΠΑ, εκλέχτηκε Πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου των Πανεπιστημιακών Σχολών Επιχειρησιακών Σπουδών {ASBSP- Region 8} κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου του Συμβουλίου στη Γενεύη στις 22-24 Νοεμβρίου. 
Σκοπός του Συμβουλίου είναι η δημιουργία, αναγνώριση και προαγωγή εκπαιδευτικών προτύπων {standards} που συμβάλλουν στη συνεχή βελτίωση των σχετικών ακαδημαϊκών προγραμμάτων καθώς και η πιστοποίηση και αναγνώριση Σχολών και προγραμμάτων που τηρούν τα πρότυπα αυτά. 
Το Συμβούλιο απαρτίζεται από 29 χώρες-μέλη της Ευρώπης, Ασίας, Μέσης Ανατολής και Αφρικής συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας και της Κύπρου. Επίσης από τις εξής χώρες: Αλβανία, Αραβικά Εμιράτα, Αυστρία, Μπανγκλαντές, Κίνα, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ινδία, Ιταλία, Καζακστάν, Κουβέιτ, Λίβανο, Μογγολία, Μαρόκο, Ολλανδία, Κατάρ, Μπενίν, Ρωσία, Σ. Αραβία, Σλοβενία, Ισπανία, Ελβετία, Σιγκαπούρη, Ηνωμένο Βασίλειο και Βιετνάμ.

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012